Prezentare Kosarom

Prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992 prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului, coroborat cu organismele Europene. Kosarom Paşcani reprezintă nucleul grupului de firme ce lucrează în sistem integrat. Cerealele sunt materie primă pentru cele două fabrici de nutreţuri combinate care asigură hrana puilor de la Avi-Top şi a suinelor de la Suinprod. Kosarom îsi asigură materia primă din surse proprii pornind chiar de la nutreţurile pentru animale, conform principiului Safe feed – Safe food. Prin investiţii importante în tehnologie şi resurse umane, care au depăşit 40 milioane euro numai în ultimii cinci ani, Kosarom şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor producătoare de carne şi preparate din carne, cu o cotă de piaţă în ascensiune.

Capacitate de producţie:

  • Sacrificare: 800 porci/8 ore.
  • Tranşare: 50 tone/2 x 8 ore.
  • Preparate şi semipreparate: 50 tone/zi.

Calitatea şi siguranţa produselor, certificate european:

Activitatea Kosarom este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului. Certificările au fost acordate de către organismul german TUV Hessen.

  • Sistemul integrat de management al calităţii şi igienei: EN ISO 9001:2008
  • Sistemul de managament al Siguranţei Alimentare: ISO 22000: 2005
  • Standardul de protecţie a mediului SR EN ISO 140001: 2005